Over Eric

11Ik ben percussionist/drummer, traveller, klimmer en ontwerper (www.meijertuinontwerp.nl). Sta graag op hoge punten om de wereld in een ander perspectief te zien. Geboren in Twente en al bijna mijn hele leven met muziek bezig.

Van jongs af aan drumde ik al in bandjes. In sommige conventioneel eigen werk (‘Noware’, ‘The Beautiful Di’s’ <Esoterische feestwave>, ‘Trixies’: CD Silhouet), in andere experimenteel met bv. alleen 2 bassisten. (‘Ultieme Bachanaal’).
Op een gegeven moment ben ik op zoek gegaan naar de oorsprong van ritmische muziek. Schoof mijn drumstel een tijd aan de kant en speelde bijna 13 jaar traditionele ritme’s uit W-Afrika in een Afrikaanse percussiegroep (‘Nakiri’). Daar leerde ik andere instrumenten bespelen als: Djembé, Douns, Krinj, Balafoon, Kissi-kissi etc.
Vanuit deze basis van de muziek heb ik mijn blik weer verruimd met meer Z-Amerikaanse instrumenten; Conga, Bongo, Cajon. Hiermee oa. opgetreden bij ‘Santana’,‘Joe Cocker ‘en ‘Stones’ tributebands op Woetstockfestivals in Wageningen.’
nakiriIn de band ‘Splazh’ speel ik als drummer meer ‘groovy’ nummers uit de jaren ‘70-’90. Covers van Talkings Heads, Ian Dury, David Bowie, James Brown, Kool & the Gang etc. Herkenbaar voor mensen die bv. 50 worden en een leuk feestje willen geven.

De HANG kwam in m’n leven en bracht meer verdieping in mijn muziek. Dit instrument creëert zeer zuivere tonen die zich zeer goed lenen voor serene momenten en gebeurtenissen. De HANG heeft me diep geraakt en in feite mijn leven een andere wending gegeven alsmede vele warme ontmoetingen gebracht.
In de formatie’s ‘FLOW!’ en nu ‘Tribe’ speel ik als percussionist HANG in rustige stukken. De muziek is puur intuïtief en rechtstreeks uit het hart. Soms begeleiden we ook Trance-dans avonden. Afstemmend op de dansers in de zaal wordt er afwisselend rustig of met meer energie gespeeld (met oa. Afrikaanse trommels, Didgeridoo, Mono-cord).

unnamed (6)

Eric: “De HANG heeft de kwaliteit in zich om mensen te openen en te ontspannen, ik ben dankbaar dat ik mensen mag raken met m’n instrument en hen aspecten uit het leven dieper mag laten ervaren”.