Mogelijkheden

Optreden

Een optreden kan heel sereen solo met alleen Hang, bv 2x half uur op een podium, op een straatfestival, etc.
Maar kan ook avondvullend met andere muzikanten om bv. Dance- of Trance avonden te begeleiden (met o.a. Walter Barkuysen-Tacke) . De muzikanten bespelen intuïtief, afgestemd op de dansers, een enorm arsenaal aan muziekinstrumenten, zoals Hang, djembé, doundoun, sangban, kenkenni, conga’s, soulvoice, allerlei verschillende horens, rainmakers, klankschalen, tabla, sitar, tanpura, windgongen, gitaar, shruti box, sjamanendrum, vingerpiano, mondharp, gong, didgeridoo, rainsticks en nog heel veel kleine percussie…

Flow Optreden hangmuziek

HANG drum les


Als je graag eens op een Hang wilt spelen wanneer je er geen hebt of om je eigen repertoire uit te breiden kun je privé les krijgen op mijn Hang.
Bv. op locatie of bij jouw thuis. Een unieke ervaring op een uniek instrument. Heel leuk om een persoon waar je veel om geeft cadeau te doen en te verrassen !

Klank concerten

In samenwerking met Yoga-centrum Zilverdael verzorgen wij regelmatig klankconcerten/healings. Dit zijn vaak 2 sessies van een uur met een pauze waarin kan worden uitgewisseld onder genot van gebakken taart en drankjes. Liggend op een matje of in een relaxstoel mag men zich overgeven aan een breed scala van tonen en boventonen van ruim 50 klankschalen en gongs. Afgewisseld met rainsticks, oceandrum, sjamanendrum, stem en Hang. De klankuitvoeringen ontstaan spontaan en zijn intuïtief afgestemd op de aanwezigen, zowel als groep als individueel. Ieder zal daar op zijn eigen manier rust en inspiratie aan kunnen ontlenen en lichaam en geest opladen. Wat we vaak horen is dat de klankbeleving wordt ervaren als een ontspannend en verkwikkend bad, wat nog lang kan doorwerken.


Klank Healing

Healing Hang Bosjuweel VakantiekampHoewel je HANG klanken puur voor je plezier kunt beleven, is er zeker méér te ervaren. Klank is trilling en lichaam en geest zijn daar zeer ontvankelijk voor. Door het toelaten van evenwichtige en liefdevolle klanken met een overvloed aan boventonen, kan men herstellen van de spanning van het dagelijkse leven en kom je weer dichter bij jezelf. Ook in diepere lagen van je gevoel kun je worden aangeraakt als je daar open voor staat. Er gebeurt dan precies datgene wat bij jou aansluit op dat moment.
Onze intentie is: ontspanning en heling vanuit zuiverheid en verbondenheid met de medemens.

Ook geef ik wel eens klankconcerten voor mensen met een beperking. Mensen die volledig in hun eigen wereld leven (met bv. autistisch spectrum of syndroom van Down) kunnen zo soms worden aangeraakt door de muziek of door zelf te spelen dat ze volledig ‘openen’. Vooral voor kinderen op ‘Bosjuweel’ vakantie is dit heel dankbaar om te doen.

Opening of achtergrondmuziek bij evenement

opening tuin De Lage Oorsprong evenement met hangSoms is op een evenement behoefte aan een serene sfeer die met muziek gecreëerd is. De Hang leent zich uitermate voor het scheppen van een rustige muzikale omlijsting, waarin mensen meer ontvankelijk worden voor het gebodene van het evenement. Zo was ik menig maal het muzikaal ‘behang’ bij bv. een ;
Kunst Galerie, Yoga- Mindfulness- Meditatie centrum, Poëzieavond, Filmmiddag, Tuin, etc.

Begrafenis

Inmiddels ben ik menigmaal gevraagd op begrafenissen om te spelen vanwege de serene en rustige klanken van de Hang die zo passen bij deze gebeurtenis.
Vooral in een kerk of kapelletje klinken de boventonen met een prachtige sustain (doorklinken) die de hele ruimte vullen. Met name ‘live’-muziek kan op een begrafenis erg beroeren. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.